לא פחות טוב מהליבון הרגילה שמחזיקות מעמד זמן ממושך יותר באופן משמעותי ושצריכת החשמל שלהן קטנה באופן מהותי מטכנולוגיית ליבון עם חוט להט. נכון שצבע האור אינו מדויק כמו הצבע שהתרגלנו אליו מהלהט הרגילות, אבל להתרגל אפשר ולחסוך חייבים.
סוגים שונים של חסכון
הנורות החסכוניות הראשונות היו מסוג נאון. בעבר היו קיימות רק בפורמט ישר שהיו צמודות תקרה או קיר. כיום נאונים באים בשלל צורות והן מיועדות להחליף את הליבון בכל גוף תאורה קיים מבלי לעשות כל התאמות. נורה כזו מחזיקה מעמד פי עשר מנורה רגילה, והיא ניתנת להברגה רגילה ולהברגה קטנה יותר. לנורה יש משנק מיוחד המונע ריצודי אור. החיסכון באנרגיה הוא של 80% לעומת נורות הליבון הרגילות וכן אין הנורה הזו מתחממת כמו ליבון עם חוט להט. סוגים נוספים הם נורות לד, קוורץ, דמוי נר, כדור חלבי וכיוצא באלה.
נורות לד
נורות לד הם המילה האחרונה בתאורה לבית, למשרד ולסביבה. תאורה חסכונית שמחזיקה מעמד זמן רב מתחילה בנורות לד. נורות לד אינן מתחממות כמעט כלל ואין בהן לא חוט להט ולא גז (כפי שקיים בנאון). נורות לד פועלות למשך מאה אלף שעות ויותר והן החסכוניות ביותר בכל הקשור לצריכת חשמל. נורות לד מגיעות כנורות רגילות בעלות הברגה סטנדרטית כתחליף לנורות הלהט הישנות, כנורות ספוט וגם בפסי תאורה שניתן לקבל אותם באורכים משתנים החל מ 5 ס"מ. נורות לד פועלות על מתח מאד נמוך – בין 12 ל 24 וולט מה שהופך אותן למאד בטוחות במניעת התחשמלות.
תאורה יפה ומעוצבת עם נורות חסכוניות
רבים חשבו, שעם כניסת החוק החדש שאוסר יבוא של נורות להט, ייעלמו החן והקסם מגופי התאורה שיפיצו אור קר ולא נעים לעיניים. כל זה לא קרה. נורות חסכוניות נכנסו לשוק בקלות יחסית ורבים עברו לסוג זה מטעמי חסכון והתרגלו במהירות לשינוי בצבע האור. המגוון הגדול מאפשר לכל אחד לבחור את המתאימה לו ולשלב אותה בעיצוב התאורה של ביתו או משרדו.